نوشیدنی ها و خوراکی هایی که برای داشتن شکم تخت باید از خوردن آنها پرهیز کنید

شاید واسه هممون پیش اومده که نفخ کرده باشیم و تقریبا کسی نیس که از این اتفاق رضایت داشته باشه. در میان خوراکیا بعضی دارای ترکیباتی هستن که دلیل ایجاد نفخ در شکم می شن.
مثلا «لاکتوز» یعنی همون قند طبیعی موجود در لبنیات، به وسیله بدن شکسته نمی شه و ایجاد نفخ می کنه.

گروه دیگه، FODMAPا هستن که زنجیره های کربوهیدراتند و روده کوچیک توانایی هضم اونا رو ندارن، پس به روده بزرگ یعنی محل تخمیر باکتریا منتهی می شن.
اینجور روند تخمیری در بدن دلیل نفخ شکم می شه.

نباید تصور شه هر خوراکی که ایجاد نفخ می کنه، حتما دلیل زیاد شدن وزن می شه به خاطر همین با حذف خوراکیایی که فهرست اونا در این نوشته واسه تون برشمرده می شن، وزن تون کاهش پیدا نکرده و فقط به کاهش نفخ شکم می رسن. با هم این فهرست رو تقدیم حضوتون می کنیم:

لبنیات

اجناس لبنی مثل شیر و ماست، به دلیل دارا بودن «لاکتوز» می تونن منتهی به نفخ شن و به دلیل نبود وجود آنزیم مخصوص شکستن این نوع قند، در میان آدمایی که قادر به تحمل لاکتوز نیستن، دشواریای گوارشی بیشتری رو به وجود میاره. حالا خوبیش اینه شکلای جور واجور اجناس بدون لاکتوز مثل شیر سویا و یا شیر نارگیل واسه اینجور آدمایی موجودست.

شکلای جور واجور  کلما

کلمایی چون بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل در این گروه قرار دارن. این سبزیجات دارای مقادیر زیادی، فولیت، ویتامین «ث» و فیبر هستن. حتی بنظر میاد که از دچار شدن به سرطان هم جلوگیری به عمل آورد. اما دارای یه جور کربوهیدرات به نام «رافینوز» هستن که به دلیل نبود وجود آنزیم کافی واسه شکستن اون، به سختی تجزیه می شن.
عوضش «رافینوز»، به وسیله باکتری تخمیر شده و دلیل به وجود اومدن نفخ و باد شکم می شه.

اگه به خوردن شکلای جور واجور کلما علاقمند هستین با تفت دادن و یا بخارپز کردن اونا میتونین که کمی از این نفخ کم کنین.

خوراکیای شامل سدیم فراوون

خیلی از مردم آمریکا بیشتر از نیاز پیشنهاد شده، سدیم مصرف می کنن. عکس العمل بدن به سدیم اضافه، نگه داشتن آب بیشتر در بدنه که همین امر دلیل ایجاد نفخ می شه.

افراد سالم بهترست روزانه ۲٫۳۰۰ میلی گرم سدیم مصرف کنن و به افراد گرفتار به فشار خون و دیابت و یا افراد بالای ۵۰ سال، مصرف بیشتر از ۱۵۰۰ سدیم میلی گرم در روز پیشنهاد نمی شه.
غذاهای بسته بندی و فرآوری شده، مثل شکلای جور واجور سوپای کنسروی و گوشتا و سوسیسای از قبل آماده شده، دارای مقادیر زیادی نمک هستن.

هندوانه

شاید عجیب به نظر برسه که هندوانه بتونه واسه بدن آسیبی رو به همراه داشته باشه اما باید بدونیم که هندوانه دارای مقادیر زیادی آب و قندی طبیعی به نام «فروکتوز» است. فروکتوز همون شیرین کننده طبیعی خیلی از میوه هاست. خیلی از ادما از جذب این نوع قند ضعیف هستن و به خاطر همین هم، هندوانه می تونه در اونا نفخ زیادی رو به وجود آورد.

حبوبات

حبوبات که از بین اونا میشه به لوبیا، نخود، عدس و دانه های سویا اشاره کرد، شامل مقادیر زیادی فیبر و پروتئین هستن که بسیار هم به درد بخور هستن اما به سختی جذب بدن می شن.
از اونجایی که فیبر موجود در حبوبات نمی تونن جذب شن، به سمت باکتریای شکمی رفته و دلیل ایجاد گاز و نفخ شکم می شن.

واسه اینکه از اینجور نفخی دوری به عمل بیارین، اونو با غلاتی چون برنج و کینوآ بخورین یا اینکه اونا رو یه شب در داخل آب بخیسانید. این کار دلیل می شه که فیبرها آسون تر شکسته شن.

این نوشته را هم از دست ندهید :
۱۴ دلیل مهم برای دوری کردن از خالکوبی

ماست

وقتی در مورد ماست و رابطه اون در ایجاد نفخ شکمی صحبت می کنیم، نوع ماست هم می تونه اهمیت داشته باشه چون که ماستای خالص دارای مقادیری پروبیوتیک هستن که به هضم بهتر کمک می کنه.
اما ماستایی که شامل طعم دهنده هایی با مقادیر زیادی شکر هستن، تخیمر بیشتری رو در بدن به وجود آورده و منتهی به نفخ شکم می شن.

غلات

بعضی از شکلای جور واجور غلات مثل چاودار و گندم، شامل کربوهیدراتی به نام «فروکتان» هستن که هضم اون واسه خیلی از افراد دشوارست. براساس یافته های کارشناسان گوارش، کربوهیدارتا، نمی تونن جذب شن و عوضش، به وسیله باکتریای شکمی تخمیر می شن و همین امر هم به نفخ شکمی می رسن.

نوشیدنیای گازدار

مهم نیس که کدوم یکی از شکلای جور واجور نوشیدنیای گازدار از نوشابه تا آبای گازدار رو مصرف می کنین، گاز موجود در اونا دلیل نفخ شکم می شن.

پیاز

بر خلاف تصور خیلی از افراد، پیاز دارای یه جور کربوهیدرات به نام «فروکتان» است که در غلات هم یافت شده و به سختی شکسته می شن.
این ماده منتهی به جمع آوری آب در روده شده و ایجاد نفخ می کنه.

شیرین کننده های عجیب

از اونجایی که اندازه کالری موجود در شیرین کننده های عجیب، صفره، بسیاری به مصرف این نوع شیرین کننده روی میارن. اما مسئله تنها کالری نیس بلکه بعضی از این شیرین کننده ها مثل «زایلیتول» و «سوربیتول» به زمان طولانی واسه هضم شدن به وسیله روده کوچیک احتیاج دارن. این مواد منتهی به ایجاد نفخ شکمی می شن.

از بین شیرین کننده های عجیب که به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیدن میشه به «ساکارین»، «آسه سولفام»، «آسپارتام»، «نئوتام» و «سوکرالوز» اشاره کرد.

پاپ کورن

ماده خاصی در این خوراکی وجود نداره که به نفخ برسه تنها اندازه مصرف اون دلیل گاز شکم می شه چون که بر اثر مصرف بیشتر از اندازه اون حجم معده زیاد میشه. هر یک وعده مصرف پاپ کورن، چیزی حدود ۳ تا ۴ فنجانه که واسه معده حجم قابل توجه ای هستش.

آدامسای بدون شکر

همونجوریکه گفته شد، شیرین کننده های طبیعی مضر و دلیل ایجاد نفخ می شن.
از اونجایی که آدامسای بدون شکر شامل اینجور شیرین کننده هایی هستن، دلیل نفخ می شن.
هم اینکه جویدن آدامس خود دلیل ایجاد مقادیر زیادی هوا شده و به نفخ میرسه.

سیب

سیب شامل سه ترکیب به اسمای فیبر، فروکتوز و سوربیتوله که دلیل ایجاد گاز در شکم می شن.
فروکتوز و سوربیتول، شیرین کننده های طبیعی هستن اما «سوربیتول» بعضی وقتا به عنوان شیرین کننده عجیب در بعضی از مواد غذایی به کار برده می شه و خیلی از افراد قادر به تحمل اون در بدن خود نیستن. یه سریای دیگه از میوه ها از جمله، هلو، گلابی، آلوی مشکی و گوجه سبز هم شامل «سوربیتول» هستن.

قهوه

قهوه بر خلاف اینکه ادرارآور یا دیورتیکه با دارا بودن خاصیت اسیدی دلیل تورم و تحریک معده می شه.
این اتفاق در میان آدمایی که با حساسیتایی چون نبود تحمل لاکتوز مواجه هستن، بیشتر اتفاق میفته و وقتی شدید شدن می شه که شامل شیر هم باشه.