ژانویه 22, 2021

سایت مقالات فارسی – مطالعه تطبیقی و ویژگی های حق بر غذای کافی در ایران و حقوق بین الملل بشر- …

پوشش فراگیر و الزامی‌بیمه سلامت
توجه به تحقق امنیت غذایی و سلامت تغذیه‌ای
ارتقاء سلامت و ایمنی مواد غذایی[۲۰۳]
هدفمند کردن یارانه‌ها به منظور دستیابی به سبد غذایی مطلوب و رفع سوءتغذیه خانوارهای کم‌درآمد
ارتقاء فرهنگ و دانش غذا و تغذیه در کشور
تأمین و کنترل ریز مغذی‌ها
پایش مستمر امنیت غذا و تغذیه در کشور
تحقق راهبردهای فوق با مواد قانونی ۱۸، ۸۴، ۸۵، ۸۶، ۸۹، ۹۷، ۱۱۷، ۱۳۵، ۱۳۶ برنامه چهارم توسعه مورد حمایت قرار گرفته است.[۲۰۴]
اهداف کلان کمّی :
بهبود شاخص ضریب امنیت غذایی جامعه در کالاهای اساسی به میزان ۹۲ درصد
افزایش عرضه سرانه پروتئین حیوانی به ۳۵ گرم در روز
ارتقاء امنیت عوامل و منابع تولید غذا
افزایش کمی و کیفی ریزمغذی‌ها در ترکیب غذایی
پوشش کامل جمعیت زیر ۵ سال از نظر شاخص‌های غذا و تغذیه
اهداف کیفی :
تأمین، حفظ و ارتقای امنیت غذا و تغذیه‌ای جامعه
از بین بردن سوءتغذیه (حتی یک ایرانی) و توجه به تأمین و کنترل ریزمغذی‌ها
توسعه و رشد تولید محصولات اساسی و با ارزش غذایی بالا و ایجاد امنیت غذایی براساس تولید داخل
خودکفایی در محصولات اساسی، خوداتکایی در سایر محصولات و افزایش تولید سرانه
ارتقاء سلامت و کیفیت غذا و افزایش ریزمغذی‌ها و کاهش سوءتغذیه و حذف ناامنی غذایی
توانمندسازی در سطوح کلان ملی، استانی و سطوح خرد خانوار و فرد)
پوشش جمعیت کودکان و زنان به لحاظ ارتقاء ضریب امنیت غذایی[۲۰۵]
سیاست‌های اجرایی:
حمایت از سرمایه‌گذاری در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع روستایی
توسعه فناوری‌های نوین و روش‌های فرآوری جدید به ویژه در روغن
تشویق واحدهای موفق در تولید با کیفیت بالا، سالم و حلال
اتخاذ روش‌های مناسب تولید، انبارداری، نگهداری، حمل و نقل، فرآوری و توزیع (در سیکل)
پایش مستمر وضعیت غذا و تغذیه و پیاده‌سازی سیستم‌های تضمین کیفیت در زنجیره سیستم غذایی
افزایش محصولات فراوری شده با حفظ کیفیت و سلامت و ارزش غذایی اولیه
توسعه زیرساخت‌های سلامت غذا و تغذیه و همچنین سیستم‌های حفاظتی و ایمنی تولید و سالم‌سازی غذا
توسعه سیستم توزیع، تجارت داخلی و بین‌المللی غذا
محدود کردن تولید و مصرف مواد غذایی کم ارزش و مضر
غنی سازی مواد غذایی با ریزمغذی‌ها
تهیه و تدوین نظام تغذیه ای مطلوب
تقویت برنامه‌های پایش رشد کودک و ارتقاء سطح تغذیه ای
توسعه زیرساخت‌های تولیدی و تقویت بنیه عوامل و نهاد‌های تولید
توسعه سرمایه‌گذاری و تقویت نهادهای مرتبط
تقویت بنیان و دانش و فناوری به ویژه بیو، نانو و…. توسعه تحقیقات کاربردی تغذیه ای
افزایش امکان دسترسی به غذای سالم و مغذی
ارتقای فرهنگ و سواد دانش غذا و تغذیه و نظارت بر برنامه‌های تبلیغاتی
نظام تأمین اجتماعی فراگیر سپر امنیتی در برابر مخاطرات دسترسی اقتصادی افراد و خانوارها به امنیت غذایی است
حمایت از مادران و نوزادان با بهبود تغذیه به منظور حفظ سلامت آنها و ارتقاء بهره هوشی نسل آینده