دانلود پایان نامه خانوارهای روستایی و ایجاد اشتغال

فصل سوم 47
نتایج 47
3-1 نتایج 48
فصل چهارم 49
Widget not in any sidebars

بحث و نتیجه گیری 49
4-1 بحث و نتیجه گیری 50
4-2 نتیجه گیری و پیشنهادات 53
منابع 55

چکیده
تعدادی از انگلهای داخلی و خارجی سبب آلودگی در بوقلمونها میشوند ولی فقط تعداد محدودی از آنها می توانند باعث آثار بالینی و بیماری میگردند. دربررسی حاضر آلودگی انگلی بوقلمون های شهرستان تربت حیدریه مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور تعداد 130 بوقلمون از بوقلمون های پرورشی در شهرستان تربتحیدریه از نظر آلودگی به انگلهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت که نتایج بدست آمده نشان داد 3/2 درصد به کرم های گوارشی آلوده بودند. با توجه به این که پرورش صنعتی بوقلمون نسبت به صنعت مرغداری کشور نوپا و جدید است، لذا انجام مطالعات بیشتر در زمینه های مختلف از جمله پرورش، بیماریها و آلودگیهای انگلی این پرنده در جهت کاهش تلفات و بهبود ضریب تبدیل امری ضروری به نظر میرسد.
واژههای کلیدی: آلودگی انگلی، بوقلمون، تربتحیدریه

مقدمه
رشد بی رویه جمعیت، به خصوص در کشورهای جهان سوم و لزوم تأمین غذای کافی، سلامتی و زندگی آینده بشر را تهدید می‏کند. در این میان، ایران به عنوان یکی از کشور‌های با رشد بالای جمعیت و عدم کارایی کافی در جهت استحصال مواد و محصولات غذایی از منابع موجود، با بحران افزایش جمعیت و تأمین غذای کافی برای آن‌ها مواجه است. به طوری که میزان غذای دریافتی افراد در کشور هنوز فاصله‌ی زیادی با استاندارد‌های توسعه یافته از طرف سازمان خواروبار جهانی دارد (8). در حدود 1000 سال قبل از میلاد مسیح همراه با مهاجرت اقوام آریایی به فلات ایران ماکیان نیز وارد این سرزمین شدند و اقوام ساکن این فلات از آن بهره‏برداری کرده‌اند. تا قبل از سال 1333 پرورش طیور به صورت اولیه و ابتدایی در روستاها انجام می‌گرفت اما به تدریج به دلیل نیاز روز افزون جامعه به فرآورده‌های پروتئینی با منشأ حیوانی، استفاده از روش‌های نوین تولید و افزایش محصول را ضروری کرد (13). با پیشرفت در کار به‌نژادی بوقلمون، سود حاصل از فعالیت در این بخش افزایش یافته و افراد بیشتری علاقمند به فعالیت در این بخش می‌شوند که نتیجه‌ی آن افزایش تولید، اشتغال و کاهش روند مهاجرت از روستا به شهر می‌باشد. بوقلمون علاوه بر اهمیتی که در بهبود اقتصاد خانوارهای روستایی دارند، به عنوان ذخایر مهم ژنتیکی به حساب آمده که حفاظت از آن‌ها برای نسل‌های آینده نیز ضروری است. چرا که در بسیاری موارد با گذشت زمان و پیشرفت علم و آگاهی بیش‌تر نسبت به اهمیت اقتصادی صفات مختلف، نیازهای جدید مطرح می‌شود که متخصصین اصلاح نژاد را بر آن می‌دارد که از ژن‌هایی که قبلاً اهمیت زیادی داده نمی‌شد با توجه به آن نیازهای جدید استفاده نمایند (16). با وجود آن‌که علم ژنتیک کمی با بهره‌گیری از علوم مختلفی هم‌چون ریاضیات، آمار، ژنتیک، کامپیوتر، اقتصاد در طی دوران متوالی در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی در زمینه اصلاح نژاد دام آفریده است با این حال استفاده از روش‌هایی که بتواند منجر به افزایش صحت و بازده انتخاب شود، همواره مورد توجه بوده است. یکی از راه‌کارهای احتمالی مناسب برای دست یابی به اهداف فوق، به‌ کارگیری روش‌های ژنتیک مولکولی می‌باشد (4). بوقلمون در طبقهبندی حیوانات از خانواده مله آگرینه و جنس مله آگریس میباشد. در این جنس سه گونه وجود دارد که عبارتند از مکزیکی، آمریکایی و هنوراسی. دو گونه اول اجداد بوقلمون بوده ولی گونه سوم هنوز به صورت وحشی باقی مانده است. بوقلمون از کشور مکزیک به تمام جهان راه یافته در حالی که از نام آن اینگونه به نظر میرسد که منشأ آن ترکیه است. پرورش بوقلمون از دیرباز در نقاط مختلف روستایی و حتی شهری، رایج بوده و پرورش دهندگان علاوه بر نیاز‌های خود، مازاد تولیدات را به فروش می‌رسانند. از این رو ایجاد اشتغال، کمک به اقتصاد خانوار‌های روستایی و در تولید بخشی از منابع غذایی نقش مهمی ایفا می‌کنند. بنابراین، استفاده از بوقلمون به عنوان جمعیت مولد ژنتیکی پایه در برنامه‌های اصلاح نژادی طیور کشور دارای مزایای بسیاری است و شناخت دقیق‌تر و کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن‌ها جهت حفظ این ذخایر ژنتیکی ضروری به‌ نظر می‌رسد.
امروزه صنعت پرورش طیور یکی از پر رونقترین صنایع تولید کننده پروتئین حیوانی در کشورهای دنیا محسوب میگردد و در سالهای اخیر رشد کمی و کیفی آن با توجه به افزایش جمعیت جهان قابل توجه بوده است. پرورش سایر تولیدات طیور غیر از مرغ گوشتی، نه تنها از نظر استراتژیک که از نظر تکمیل سبد غذایی نزدیک به گوشت سفید از ارزش زیادی برخوردار است.
تولید وزن لاشه بالا همراه با مزیت‏های پرورشی و خصوصیات تغذیه‏ای پرورش بوقلمون را شاخص کرده است. زمان کشتار بوقلمون نر گوشتی در مدت زمان 18 هفته به وزن معادل 16 کیلوگرم می‏رسد. لاشه گوشت بوقلمون از 60% گوشت سفید و 40% گوشت قرمز تشکیل شده است. مزه گوشت سفید و قرمز لاشه به خاطر ترکیبات و عوامل مختلف از یکدیگر متمایز بوده و بسیار لذیذ و خوشمزه میباشد. همچنین قیمت گوشت فروش بالاتر از مرغ گوشتی یکی از عوامل جذابیت پرورش میباشد.
گوشت بوقلمون از نظر ترکیبات دارای پروتئین بالا، کمترین کلسترول و میزان املاح و اسیدآمینههای ضروری میباشد، لذا یک منبع مناسب پروتئین برای افراد مسن، کودکان در حال رشد، مبتلایان به امراض قلبی و عروقی و سایر افراد میباشد. گوشت بوقلمون از نظر میزان کلسترول بعد از ماهی در درجه دوم قرار میگیرد، لذا کسانی که میزان کلسترول و چربی خون بالا دارند براحتی میتوانند از آن بهره مند گردند.
در صنایع جانبی به دلیل وزن بالای لاشه به راحتی مورد مصرف قرار میگیرد، موارد مطرح شده خود گواه توجه سایر کشورها به گوشت بوقلمون به عنوان یک منبع پروتئین مناسب تلقی میشود.
از طرفی بیماریهای شایع طیور به خصوص بوقلمون میتواند تهدیدکننده حیات و کاهش راندمان تولید باشد. بیماریهای انگلی به عنوان یکی از بیماریهای شایع بوقلمون، یکی از عوامل کاهش وزن لاشه و مرگ و میر آن میباشد.
حضور بیماریهای انگلی مانند هستیومونیازیس، کوکسیدیوزیس، هگزامتیازیس، آسکاریدیا دیسیمیلیس، کریپتوسپوریدیوم و …از عوامل کاهش جذب مواد غذایی و رشد این حیوان تلقی میشود.
پرندگان به دلیل داشتن قدرت پرواز آزاد وطولانی مدت و عدم امکان قرنطینه کردن آنها می توانندباعث انتشار انواع عوامل عفونی از جمله آلودگیهای کرمی و تک یاختهای در مناطق مختلف، بومی شدن انگل در اقلیم جدید، ابتلای ماکیان و سایر پرندگان و گاهی سایر دامهای اهلی و انسان و حتی بروز اپیدمیهای انگلی شوند (21 ؛ 24 ؛ 26). همچنان که آلودگی انگلی جوجهها، بوقلمون، بلدرچین، مرغ هندی و قرقاولهای آسیایی (Peafowl) که با کبوتران آلوده در تماس بودندگزارش شده است(25). بدون شک با شناسایی آلودگی های انگلی هر منطقه، می توان اقدامات لازم جهت درمان و کنترل این آلودگی ها اتخاذ نمود تا ضمن جلوگیری از انتشار آلودگی، از شدت ضایعات وکاهش وزن بوقلمون نیز کاسته شود (22).
فصل اول